15 октомври, събота, от 18:30 часа, в храм СвeтаТроица“, ще се

...
15 октомври, събота, от 18:30 часа, в храм СвeтаТроица“, ще се
Коментари Харесай

Двадесето издание на Празника на духовната музика

15 октомври, събота, от 18:30 часа, в храм „ СвeтаТроица “, ще се открие двадесетото издание на Празника на духовната музика.

След габровския карнавал, този музикален празник е второто събитие в нашия град, което събира на едно място хора от разнообразни възрасти, музикални желания и културни ползи. Един празник на духовно единство и опция на разпадането на културните полезности, които съпътстват нашия живот, отчуждават ни един от различен и ни капсулират в затворени дребни публични групи.

През двата почивни дни ще имате удоволствието да чуете прелестни български хорове от София, Казанлък, Севлиево и Нови Пазар.

На 16 октомври, неделя, от 18:30 часа, в Художествена галерия „ Христо Цокев “ Празникът на духовната музика ще бъде закрит от Смесен хор „ Петко Стайнов “ от Казанлък с диригент Младен Станев. Съвместно с Габровския камерен оркестър ще бъдат изпълнени „ Салве Реджина “ от Георг Фридрих Хендел и монументалната „ Глория “ на Антонио Вивалди. Солист ще бъде Нона Кръстникова – сопран, която е солистка на Бургаската опера и учител в Музикалната академия в София.

Празникът на духовната музика в Габрово няма аналог на събития със подобен темперамент, които съществуват в градовете София, Сливен и Поморие. Това е  конгрес, отворен освен към нашата родна православна музика, само че и към музикалната просвета и на други вероизповедания. Форум на приемливост, отвореност, на взаимно опознаване и духовно обогатяване.

Заповядайте! Очакваме Ви! 

Входът е свободен!
 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР